De week van de teek

homeopathie en lymehomeopathie en lyme 2

Tekenbeten kunnen de ziekte van Lyme veroorzaken, niet alleen bij mensen maar ook bij dieren.

Het lymeprospect is een onderzoek gestart om meer inzicht te krijgen in deze ziekte. Meer informatie en de tekenverwachting van de komende dagen vind je op tekenradar.nl

Teken bevinden zich in hoog gras, struiken en bomen. De volwassen teek heeft enorme dorst en klimt of springt op elk warmbloedig wezen dat voorbij loopt. Hij zuigt zich twee tot tien dagen helemaal vol met bloed van de gastheer, doordat zijn lijf bol wordt is hij nog beter zichtbaar. Als de teek klaar is laat hij los en kan dan z0′n 5000 eitjes leggen.

Het is niet de beet die gevaarlijk is voor dier en mens maar juist de ziekten die de teek bij zich draagt en afgeeft aan zijn gastheer. Dit kunnen levensbedreigende ziektes zijn, zoals borreliose en babesiose. Zie je een teek verwijder deze dan direct met een tekentang en maak het beest dood. In de dierenwinkel en bij de dierenarts kan je een vlooien/tekenband kopen die je dier beschermt. Let wel op dat je een band koopt die ook werkt als je dier gezwommen heeft of nat is geworden. Bescherm je dier tot het weer gaat vriezen tegen teken.

De symptomen van de ziekte van Lyme zijn verlies van eetlust, koorts, uitdroging, sloom, gezwollen lymfeklieren en nierproblemen. Ga bij twijfel altijd naar dierenarts om je dier te laten controleren!

De nabehandeling van de ziekte van Lyme kan je in combinatie met klassieke homeopathie doen. Afgelopen 10 jaar hebben veel mensen, die deze ziekte hebben, zich ook laten behandelen door een klassiek homeopaat, naar schatting heeft 60-70% baat gehad bij de behandeling.  Heeft je dier de ziekte van Lyme en wil je meer informatie neem dan contact met mij op miranda@villagoofy.nl

Meer informatie over de teek vind je bij de LICG.

 

 

Bookmark and Share