Homeopathie en hond met bijtwonden

beetwond homeopathisch behandelen verwonding homeopathisch behandelen

Bincky, een Grand Basset Griffon Vendeen, is tijdens een wandeling aangevallen door een bulterriër en ernstig gewond geraakt. Hij had zoveel pijn, was zo gestrest en in paniek dat de dierenarts hem pas kon helpen nadat ze hem een roesje had gegeven.
Er zijn twee drains in de bijtwonden aan zijn linker voorpoot en een in zijn linkerwang aangebracht. De dierenarts maakte zich zorgen over de ernstige inwendige verwonding en heeft Bincky een antibioticakuur gegeven.

De eigenaresse heeft mij direct gebeld en ik ben naar Bincky gaan om hem, naast de behandeling van de dierenarts, homeopathisch te behandelen.
Het mooie van homeopathie is dat je de behandeling gelijktijdig kan starten. Doordat ik op de hoogte werd gehouden van de resultaten van de dierenarts bezoeken kon ik mijn behandeling daarop afstemmen.

Homeopathische middelen zorgen ervoor dat het zelfherstellend vermogen van het dier wordt aangesproken op die punten waarop je de patiënt behandelt.

Behalve op het opgelopen psychische trauma heb ik Bincky ook behandeld om ontstekingen te voorkomen. Daarnaast wilde ik dat zowel de inwendige als uitwendige verwondingen goed en vlot zouden genezen.
Doordat Bincky drains had kon ik nog geen middel inzetten om de wonden dicht te laten gaan, hiervoor heb ik gewacht totdat de dierenarts ze eruit had gehaald.
Na de behandeling vond de dierenarts de verwondingen snel en mooi geheeld.

Bincky homeopathisch behandelen op het emotionele trauma heeft langer geduurd. Hij was door het vechtincident bang geworden. Dat uitte hij door zijn tanden te ontbloten, te grommen en te blaffen zodra hij werd benaderd door een hond.
Inmiddels is Bincky zowel emotioneel als fysiek gezond, hij is vrolijk en speelt weer met andere honden.

Zelfs voor bulterriërs is hij niet bang meer, de eigenaren zijn langer angstig geweest.

 

Terug

 

 

Bookmark and Share