Paard overgevoelig voor geluid

Villagoofy homeopathie paarden

Raoul een prachtig volbloed en ex renpaard is overgevoelig voor geluid en zijn eigenaresse wilde hem graag met homeopathie behandelen.

Hij was net bij zijn nieuwe eigenaresse en zij durfde geen buitenrit met hem te maken. Raoul schrok om het minste of geringste van omgevingsgeluiden met steigeren, bokken en stampen tot gevolg. Kreeg hij de kans dan ging hij in galop er vandoor, geen rekening houdend met zijn berijder.

Raoul heeft jarenlang gerend op het circuit en is getraind om te winnen. Koersen deed hij vanaf zijn tweede jaar en heeft dat zes jaar lang succesvol gedaan.
Tijdens zijn carrière had hij een behoorlijk druk leven, veel trainen, trailer in en uit, wedstrijden rennen, uitrusten in een stal en was omringd door publiek. Hierdoor is zijn overgevoeligheid voor geluid erger geworden.
Raoul had een geheel ander dagritme dan paarden in de in de natuur; eten, slapen en spelen in de weide. Hij heeft dit niet geleerd en is dat ook niet gewend.

Raoul is leergierig, intelligent, guitig, speels, eerlijk, kijkt de kat uit de boom, heeft een sterke wil en kan snel boos worden.

Vrij snel na de start van de homeopathie behandeling zagen we dat hij meer ontspande en minder overgevoelig voor geluid werd.
Voor de eigenaresse was het leuk om te zien dat Raoul zich begon te settelen en er ruimte ontstond om een band op te bouwen.
Na een tijdje durfde ze een buitenrit te maken, Raoul had voor zijn overgevoeligheid voor geluid, oordoppen in en de tocht ging goed. Ook in de buitenbak was hij meer ontspannen en minder schrikachtig.
In de loop van de tijd werden er meer buitenritten gemaakt en een paar maanden later, tijdens een grote tocht, realiseerde de berijdster dat Raoul geen oordoppen in had, terwijl ze niet wist of hij nog erg overgevoelig voor geluid was. Hij was licht gespannen door alles wat er om hem heen gebeurde maar hij luisterde goed en schrok niet van omgevingsgeluiden of passerende fietsers. De behandeling had duidelijk zijn vruchten afgeworpen.
Raoul ziet er prachtig uit, zijn vacht glanst, hij kijkt me aan met zijn ondeugende ogen en ik ben blij dat ik zijn veterinair homeopaat ben. Gelukkig maar, want hij heeft me nog vaker nodig gehad. Wordt vervolgd…

Terug

Bookmark and Share