Twee kleine kittens

 kittens en homeopathie Villagoofy.nl 

Op mijn wekelijkse bezoek aan het asiel werd ik op een dag meegetroond naar het kitten verblijf. In een kennel zaten diep weggestopt een hele kleine poes en kat. Twee paar doodsbange ogen keken mij aan en ze probeerden nog verder  in de donkere hoek weg te kruipen toen ik naderbij kwam. Het probleem was dat ze niet wilden eten, heel erg bang waren en agressief reageerden.

Ze waren vrij snel na hun geboorte gescheiden van hun moeder die een zwerfster is.

Belangrijk was om ze zo snel mogelijk aan het eten te krijgen en te zorgen dat ze minder bang zouden worden. Gelukkig kan je dieren die te vroeg bij hun moeder zijn weggehaald heel goed met homeopathie behandelen.
Ik ben direct met de behandeling gestart en toen ik een week later terugkwam aten de kittens en waren ze minder bang.  Na een tijdje ging het zo goed dat ze ze naar het kattenhuis konden verhuizen. De behandeling hebben we door laten lopen en we zagen ze steeds beter functioneren. Inmiddels zijn ze samen geplaatst en zit mijn taak er op.

Wanneer pasgeboren dieren te vroeg bij hun moeder worden weggehaald kunnen er allerlei klachtenen en problemen optreden. Een moederdier leert haar jongen allerlei dingen die horen bij het, in dit geval, kat zijn. Ze krijgen met de moedermelk afweerstoffen binnen die hun beschermen tegen  allerlei ziekten. Vaak worden kittens die te vroeg bij hun moeder worden weggehaald angstig en agressief, Daarnaast zijn ze vaak niet sociaal naar andere katten en mensen toe. Als de katten niet worden behandeld blijven de klachten en gedragsproblemen zich voordoen.

 

Terug

 

 

 

 

 

 

 

Bookmark and Share