Veterinaire homeopathie in het asiel

homeopathie dierhuisdier homeopathie

 

Elke week behandel ik in dierenasiel Crailo een aantal dieren met veterinaire homeopathie. Ondanks dat ik niet veel informatie heb over de ziektegeschiedenis en de historie probeer ik de dieren zoveel mogelijk te helpen. Lastig is natuurlijk ook dat ze niet in een thuis situatie verblijven, ze wonen samen met meerdere dieren en hebben geen gezinsleden om zich heen.

Vaak hebben asieldieren situaties meegemaakt waardoor ze gestrest of verdrietig zijn mogelijk met gedragsproblemen of lichamelijke klachten tot gevolg. Met veterinaire homeopathie probeer ik ze te helpen om het opgelopen trauma te verwerken waardoor gedragsproblemen en lichamelijk klachten kunnen verminderen. Dieren die zich goed voelen kunnen aan bezoekers laten zien hoe ze werkelijk zijn waardoor ze veel meer kans op een herplaatsing hebben.

Gedragsproblemen door trauma, verdriet, angst en stress zijn veel voorkomende klachten.
Asieldieren behandelen is best lastig want voor de keuze van het best passende homeopathische middel heb ik veel informatie nodig.
Behalve dat ik zoveel mogelijk wil weten over de aandoeningen, wanneer deze zijn ontstaan en de specifieke reactie van het dier hierop zijn gegevens over karakter, biografie en ziektegeschiedenis ook heel belangrijk.

De levensgeschiedenis van asieldieren is heel divers; er zijn zwervers, maar ook dieren die uit huis zijn gezet vanwege de kosten, overlijden van de baas of een echtscheiding.

De verzorgers besteden veel tijd aan de dieren en proberen mij zoveel mogelijk te vertellen. Maar de dieren zijn niet in een huiselijke omgeving waar ze hun eigen gang kunnen gaan en hun eigen plek hebben. Ondanks dat ik vaak niet het totaalbeeld kan maken vind ik heel belangrijk om de dieren met klassieke homeopathie te behandelen. Hun weerstand wordt beter en de stress minder waardoor klachten zoals bijvoorbeeld hotspots, gedragsproblemen, blaasontsteking en blaasgruis verminderen.

Het is mijn manier om de wereld een beetje beter te maken.

In de toekomst zal ik meer verhalen over mijn bezoeken aan het asiel plaatsen.

Klaas

Monti & Mars, twee kleine kittens

 

 

terug

Bookmark and Share