Ben je net verhuisd of heb je besloten om je tuin een make-over te geven? Dan is het planten van nieuwe planten in je tuin een belangrijke stap. Maar welke planten zijn nu geschikt om te planten in je nieuwe tuin? In deze blog gaan we je daar meer over vertellen.

De juiste planten voor jouw tuin

Het kiezen van de juiste planten voor je tuin kan een lastige opgave zijn. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten planten en bloemen waar je uit kunt kiezen. Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van je tuin, de hoeveelheid zonlicht die de tuin ontvangt en de grondsoort. Ook is het goed om te bedenken wat voor sfeer je wilt creëren in je tuin. Wil je een kleurrijke tuin met veel bloemen of juist een strakke en moderne tuin met weinig onderhoud? Door hierover na te denken, kun je gerichter op zoek gaan naar de juiste planten voor jouw tuin.

Borderpakketten voor een prachtige border

Een mooie border kan een echte eyecatcher zijn in je tuin. Maar het samenstellen van een border kan soms lastig zijn. Daarom zijn er Borderpakketten met vaste planten verkrijgbaar. Deze pakketten bevatten een mix van verschillende planten die goed bij elkaar passen en zorgen voor een prachtige border. Er zijn borderpakketten verkrijgbaar in verschillende kleuren en thema's, zoals een vlinderborder of een mediterrane border. Door te kiezen voor een borderpakket, hoef je zelf niet meer na te denken over welke planten goed bij elkaar passen en kun je direct aan de slag met het planten van een mooie border.

Borderpakketten voor een onderhoudsvriendelijke tuin

Wil je graag een mooie tuin, maar heb je geen groene vingers of weinig tijd om tuinwerkzaamheden uit te voeren? Dan zijn er ook borderpakketten verkrijgbaar die speciaal zijn samengesteld voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Deze pakketten bevatten planten die weinig onderhoud nodig hebben en goed tegen droogte kunnen. Zo kun je toch genieten van een mooie tuin, zonder dat je er veel tijd en moeite in hoeft te steken.

Met de juiste planten en eventueel een borderpakket, kun je jouw nieuwe tuin omtoveren tot een prachtige plek waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van de natuur. Vergeet niet om ook rekening te houden met de bloeiperiode van de planten, zodat je het hele jaar door kunt genieten van een kleurrijke tuin. Veel plezier met het planten van jouw nieuwe tuin!